این Steamed coffee یا قهوههای دمی هم برای خودشان داستان جالبی دارند.
هرچند اگر بخواهید دنبال ریشه تاریخی آن بگردید، باید به قرنهای قبل بازگردید،اما آنچه امروز به عنوان قهوههای دمی میشناسیم، عمدتا اختراع و اکتشاف قرن هیجدهم تا بیستم هستند.
نمونهاش همین قهوه کمکس است. که سال ۱۹۵۹ نیویورک تایمز آنرا یکی از ۲۰۰اختراع مهم قرن دانست.
قهوهساز کمکس ( Chemex Coffeemaker) یک قهوهساز دستی است که به روش ریختن آب بر روی پودر قهوه عمل میکند. این روش را پیتر شلمبوم در سال ۱۹۴۱ اختراع کرد که توسط شرکت کمکس در شیکوپی، ماساچوست به صورت صنعتی توسعه یافت.
در سال ۱۹۵۸ طراحان مؤسسه فناوری ایلینوی این قهوهساز را به عنوان یکی از بهترین اختراع دنیای مدرن معرفی کردند و یک نمونه از این قهوهساز در موزه هنر مدرن جای دارد.
قهوهساز کمکس شامل یک قیف شیشهای و فیلتر ساخته شده از الیاف کاغذ با ضخامت بیشتر از کاغذ معمولی است که بیشتر روغن قهوه را میگیرد در نتیجه طعم قهوه با قهوههای دیگر تفاوت دارد. همچنین فیلترهای ضخیمتر کمکس میتوانند کفستول موجود در روغن قهوه را بگیرند.
نمونه دیگر آن قهوه وکیوم است.
قهوهساز وکیوم یا قهوهساز سیفون وسیلهای است برای ساخت قهوه که به کمک خلأ توسط دو مخزن متصل به هم قهوه را میسازد.
این قهوهساز توسط لوف (Loeff) آلمانی در برلین در دهه ۱۸۳۰ میلادی اختراع شد. این وسیله بیش از یک سده به همین شکل با تغییرات کمی (در ساختار) برای ساخت قهوه مورد استفاده است. جنس مخزن قهوه ساز خلاء از شیشه بوروسیلیکات، فلز، یا پلاستیک، است و فیلتر آن از الیاف شیشهای یا فلزی یا کاغذ یا نایلون است.
اگر از خوردن قهوههای دستگاهی خسته شدهاید، پیشنهاد میکنیم یکبارهم قهوههای دمی را امتحان کنید.